Vingar & Våld - Malmö kvinnojours podcast
2018
December
November
October
August
June
May
April
March
February


2017
December
October
September
August
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: November, 2018

Ett avsnitt sista onsdagen i varje månad.

Ett annat slags samtal kring våld i nära relation från Malmö Kvinnojour.

I våldets värld sitter Paula i en ek och pratar med inbjudna gäster. I trädkronan pratar de om utsikten. I trädets rötter pratar de om insikter. Till det läser Paula upp krönikor och dikter om våldets yttre och inre värld - texter skrivna på en svart skrivmaskin av en piprökande madame.

Nov 30, 2018

Avsnittets gäst är Bracha Barad från den feministiska organisationen Kulan Organisation. Med 40 000 medlemmar på Facebook försöker organisationen bland annat sammanföra feministiska röster från alla etniciteter och religioner över hela Israel.  Kulan betyder tillsammans och deras arbete utgår från just det - att tillsammans är vi starkare! 

Nov 2, 2018

I det här avsnittet tar Paula eken över axeln och med Madame Eli i hjärtat beger hon sig till Tel Aviv och till Jerusalem för att bjuda ner gäster till ekens rötter och lyssna på röster om inre frid i våldets värld. Författaren Nir Baram gästar trädkronan och berättar om sin bok A land without borders som beskriver hur han begav sig till östra Jerusalem och till Västbanken för att lyssna på röster från världar han tidigare inte besökt. Det här är ett avsnitt om kreativitetens kraft, den som finns oavsett omständigheter och som kan visa sig genom allt från gatukonst till dans till sång till skrivande. 

1