Vingar & Våld - Malmö kvinnojours podcast
2018
December
November
October
August
June
May
April
March
February


2017
December
October
September
August
June
May
April
March
February
January


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1

Ett avsnitt sista onsdagen i varje månad.

Ett annat slags samtal kring våld i nära relation från Malmö Kvinnojour.

I våldets värld sitter Paula i en ek och pratar med inbjudna gäster. I trädkronan pratar de om utsikten. I trädets rötter pratar de om insikter. Till det läser Paula upp krönikor och dikter om våldets yttre och inre värld - texter skrivna på en svart skrivmaskin av en piprökande madame.

Dec 21, 2018

Säsongsavslutningen och det sista avsnittet av Vingar & Våld handlar om aktivism. Josefin Åström berättar om sitt arbete med människor som tvingats fly, om en kursgård i Katalonien, om StreetGäris och om Novi Ritm; den enda uttalat feministiska organisationen i Kirgizistan som främst drivs av unga tjejer, tjejer som brinner för mänskliga rättigheter, jämställdhet och ungas deltagande i samhällslivet. Med på länk får vi höra mer av Satanat Boronbaeva som är med i Novi Ritm: ny rytm på ryska. Madame Eli skriver sin krönika om rytm, om att våldets värld saknar puls och om den egna inre melodin som aldrig tystnar.

I avsnittet berättar Josefin berättar bland annat om verktyg som hon gärna lär ut till föreningar och organisationer. Om ni blev intresserade i Malmö, Stockholm eller Göteborg, kontakta henne då på josefin-astrom@hotmail.com. Vill du lyssna på Josefins podd från Kirgizistan så heter den: centralt i periferin

0 Comments
Adding comments is not available at this time.